Bert Gelling was te gast bij Vechtdal Politiek

Afgelopen vrijdag was fractievoorzitter van VVD Hardenberg Bert Gelling te gast bij Vechtdal Politiek. Tijdens dit boeiende gesprek werden belangrijke lokale onderwerpen besproken, waaronder windenergie, bomenkap en het AZC.

Op de dag van de Europese dag tegen de mensenhandel, de internationale dag van de menopauze en de Open Dag van de Koppeling ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan was onze gast de fractievoorzitter van de VVD in Hardenberg.

Onderwerp van gesprek

Er werd gesproken over het windmolenbeleid dat onlangs door provinciale Staten werd vastgesteld. Was is de impact op de gemeente Hardenberg?

Verder ging het over bomenkap. De coalitiepartijen in onze gemeente hebben namelijk grote zorgen geuit. De gemeente is deze maand een paar keer op de vingers getikt over ‘onzorgvuldige’ en ‘ondeugdelijke’ adviezen die gebruikt zijn bij het verlenen van vergunningen. ,,Het is even wennen, maar zomaar bomen kappen gaat niet meer.”

En gezien alle ontwikkelingen rondom vluchtelingen en asielzoekers konden we niet om dat onderwerp heen. Wat gaat er gebeuren met het AZC in Hardenberg nadat de afgesproken termijn (die loopt tot 2026) verstrijkt? Behoort verlenging van de overeenkomst met het COA nog tot de mogelijkheden voor de VVD?

Luister terug

Deze uitzending van Vechtdal Politiek is terug te luisteren via onze website (radio gemist / vechtdal politiek / 18 oktober 2024) of via de podcast! Deze is te vinden op Spotify: https://open.spotify.com/episode/2yjicwnd0GvOXcsr20rznx?si=7609bc4ee135469d

Datum uitzending: vrijdag 18 oktober 2024
Tijd: 19.00 – 20.00 uur


Tekstverwerking: Arjen Roelofs, Omroep NOOS
Foto: Eigen foto

Gerelateerde berichten